KÖTTFÄRSBIFFAR MED UGNSROSTADE ROTFRUKTER

 
I söndags åt vi helt klart dom godaste biffarna jag ätit. Jag tycker inte biffar brukar smaka så mycket men det gör verkligen dessa och dom är dessutom saftiga. Det enda som saknades till var tzatsiki, men det är lätt att vara efterklok. Här kommer i allafall receptet. 
 
Köttfärsbiffar för 4 personer
 
400 g blandfärs
1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
1 1/2 tsk salt 
1 krm svartpeppar
2 tsk torkad oregano
100 g fetaost
smör
 
Låt ströbrödet svälla i vatten i cirka 10 minuter. Blanda sedan köttfärs, salt, peppar och oregano med ströbrödet. Tärna osten om du inte har färdig tärnad och blanda ner i köttfärsröran. Forma till biffar i den storlek du vill ha dom och stek i smör tills dom är genomsteka. 
 
Servera med ugnsrostade rotfrukter, tillexempel morötter och potatis, en grönsallad och gärna lite tzatsiki som jag saknade i söndags.