BUCKETLIST 2017

 
 
En längre utlandsresa, få igång ett sparande, ställa mig i bostadskö, gå på Summer On och åka på skidresa är några av de punkter som är med på min Bucketlist 2017. Jag har inte gjort någon bucketlist tidigare år men kändes som en kul grej att göra. Att både drömma om vad man vill uppleva men också sätta upp mål för vad som måste göras och vad jag bara vill göra. Så det bli roligt att förhoppningsvis kunna pricka av punkterna en efter en. Vissa saker som står med är redan planerade medan vissa troligtvis inte kommer bli av och får följa med in i 2018 istället. 

AFRO

 
Paulina från en annan vinkel - haha! Om ni följt bloggen i ett år minns ni kanske att jag var modell för en kompis i februari förra året. Temat var afro och jag fick äran att få håret tilltufsat ; )  Väldigt fräckt och en kul dag och framför allt kul att se resultatet! 

KÖTTFÄRSBIFFAR MED UGNSROSTADE ROTFRUKTER

 
I söndags åt vi helt klart dom godaste biffarna jag ätit. Jag tycker inte biffar brukar smaka så mycket men det gör verkligen dessa och dom är dessutom saftiga. Det enda som saknades till var tzatsiki, men det är lätt att vara efterklok. Här kommer i allafall receptet. 
 
Köttfärsbiffar för 4 personer
 
400 g blandfärs
1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
1 1/2 tsk salt 
1 krm svartpeppar
2 tsk torkad oregano
100 g fetaost
smör
 
Låt ströbrödet svälla i vatten i cirka 10 minuter. Blanda sedan köttfärs, salt, peppar och oregano med ströbrödet. Tärna osten om du inte har färdig tärnad och blanda ner i köttfärsröran. Forma till biffar i den storlek du vill ha dom och stek i smör tills dom är genomsteka. 
 
Servera med ugnsrostade rotfrukter, tillexempel morötter och potatis, en grönsallad och gärna lite tzatsiki som jag saknade i söndags.